Verdienstelijk gelijkspel Stellendam dames

Na het enigszins zure verlies vorige week tegen Zuidland, stond  zaterdag de thuiswedstrijd tegen de dames van DSVP uit Pijnacker op het programma. De Stellendam dames hadden te kampen met wat blessure gevallen die niet op tijd opgelapt konden worden door de medische staf maar konden gelukkig wel beschikken over voldoende fitte speelsters. De wedstrijd werd gespeeld op het hoofdveld van het Molengors; Stellendam 2 speelde op ongeveer hetzelfde tijdstip maar heeft het toch af moeten leggen tegen de populariteit van de dames selectie en werd dus verwezen naar veld twee. Met een positieve instelling en prima voetballend werd het DSVP moeilijk gemaakt te voetballen. Al binnen een minuut of 5 vond Iris dan ook het net van het DSVP doel met een vlammend schot na een vloeiende aanval over rechts. 5 minuten later rommelde de tegenstandsters de bal echter in het stellendamse doel. De dames bleven kundig overeind op het zware veld en bleven voetballen wat na een half uur resulteerde in een 3-1 voorsprong; Jeanique en opnieuw Iris waren met mooie goals doeltreffend. Jammer genoeg gingen de dames na 45 minuten aan de limonade met een tweede tegendoelpunt. Na de rust scoorde de roodwitten niet meer maar de dames uit Pijnacker wel: 3-3. Ondanks het gelijkspel, wat overigens de juiste verhouding aangaf, bleven de dames voetballen en strijden. Dat laatste werd wel erg serieus genomen door aanvoerdster Ellis die haar hersens licht opschudde na een duel om de bal. Gelukkig was het achteraf niet iets ernstigs maar het kon wel als voorbeeld genomen worden voor de goede instelling die dit team heeft. Die stijgende lijn en goede teamgeest blijft aanwezig. Wat zeker vermeld mag worden is dat het goede groepsgevoel zich uitte in de aanwezigheid van alle geblesseerde speelsters bij de wedstrijd en dat ondanks het tijdstip en guur weer. Alle lof verdient dit team voor deze instelling! Volgende week moeten de dames een enorme reis maken naar het einde van de wereld: de Hoekse Waard. Op dat eiland strijden de dames voor de punten tegen Goudswaardse Boys. De trainersstaf, medische staff, materiaalmensen, overige begeleiding, sponsoren, supporters en natuurlijk de speelsters zelf hebben er alle vertrouwen in!”