Vanaf maandag 11 mei is (beperkt) trainen weer mogelijk

Het kabinet aangegeven heeft aangegeven dat vanaf a.s. maandag 11 mei ook senioren weer samen mogen buiten sporten, mits dit georganiseerd en onder begeleiding is. Zij moeten onderling 1,5 meter afstand houden. Officiële wedstrijden en competitie zijn verboden.

Gelet op dit besluit en de eerdere besluiten (het georganiseerd sporten door kinderen en jongeren) en het feit dat we de velden nog niet mochten betreden, hebben we de gemeente gevraagd om toch eerder te bezien of dat er iets mogelijk is op ons complex.

(Het gebruik van het ijsbaantje bleek helaas geen optie. De status van dat veld was dermate dat we hebben besloten om hier geen gebruik van te maken. Dit om blessures te voorkomen.)

Er heeft inmiddels  inspectie door de gemeente plaatsgevonden en is besloten dat we, vanaf a.s. maandag 11 mei, veld 3 mogen gebruiken om te trainen. (Bij extreem nat weer dienen we wel op te passen voor speelschade.)

Hier zijn we erg blij mee. We vinden het fijn dat er weer wat mogelijkheden zijn om te kunnen trainen.

Inmiddels zijn/worden de trainers/leiders hierover ingelicht en zij zullen de spelers verder informeren over de mogelijkheden om te trainen.

Er is een schema opgesteld om elk team de gelegenheid te geven om te kunnen trainen. Dit kan soms wel op andere dagen en/of tijdstippen zijn dan men was gewend. Echter doordat er slechts beschikking is over 1 veld is het een beetje passen en meten.

Verder dienen we ons vanzelfsprekend te houden aan de diverse voorschriften die van de overheid hebben voorgeschreven gekregen.

Algemeen:

>>> Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop;

>>> Blijf thuis als je een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts;

>>> Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je je kind weer laten sporten en naar buiten;

>>> Blijf thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Omdat u tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet u thuis blijven tot 14 dagen na het laatste contact;

>>> Houd 1,5 meter (twee armlengtes) afstand van iedere andere persoon buiten jouw huishouden (uitzondering voor kinderen tot en met  12 jaar);

>>>  Hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes;

>>>  Ga voordat je naar de club vertrekt thuis naar het toilet;

>>> Was voor je training thuis je handen met water en zeep, minimaal 20 seconden;

>>>  Was je handen met water en zeep voor en na bezoek sportlocatie;

>>>  Douche thuis en niet op de sportlocatie, vermijd het aanraken van je gezicht;

>>>  Schud geen handen;

>>> Kom niet eerder dan 10 minuten voor de sportactiviteit aan op de sportlocatie en ga direct daarna naar huis.

Verder:

· zijn de kleedkamers en de kantine gesloten;

· hebben ouders/verzorgers/begeleiders hebben geen toegang tot het complex. Dit geldt zo­wel voor, tijdens als na de training van jouw kind(eren);

.Daarnaast zijn er voor spelers, ouders en trainers protocollen waar iedere doelgroep zich aan dient te houden. Deze ontvangen jullie via je trainers/leiders en worden ook gepubliceerd op de website.

Indien u toch nog vragen heeft, dan kunt u deze natuurlijk altijd stellen. Mail deze dan naar info@vvstellendam.nl