Zuur puntenverlies Stellendam dames

Afgelopen zaterdag stond the match tegen de dames van Zuidland op het programma. Het tijdstip van de wedstrijd werd blijkbaar, op basis van de reactie’s in de groepsapp, niet heel erg op prijs gesteld door de dames; vroeg opstaan, vroeg vertrekken en dus vroeg de wei in. Het team kon ook een nieuw aangetrokken speelster verwelkomen. De scouts hebben opnieuw toegeslagen op de spelersmarkt en hebben een keepster weten te strikken, welkom Leonie Mierop! Het goede resultaat van vorige week gaf het team een positieve vibe maar helaas was de scherpte toch ver te zoeken. Wellicht dat het kwam door het tijdstip van de wedstrijd. De eerste helft eindigde in een 0-0 stand die gekenmerkt werd door een gemis aan eerder genoemde scherpte, slordig spel en het uitvallen van een vast aanspeelpunt in de voorhoede. De tegenstanders maakten het hen ook moeilijk door hun fysiek manier van spelen, waar de arbiter van dienst wellicht toch wat meer voor had moeten fluiten. Gelukkig was het team in staat om Zuidland voor een groot deel van deze helft van de wedstrijd, ver van het doel te houden mede vanwege de vrij harde wind in de rug. Ook kon Leonie zich gelijk al goed onderscheiden met goed keeperswerk. De tweede helft, met een harde wind tegen, hebben de Stellendam dames zich veelal moeten beperken tot verdedigend werk en zeker niet omdat de tegenstanders veel beter waren maar omdat de scherpte nog steeds ontbrak en meerdere speelsters niet in hun spel kwamen. Normaal gesproken kunnen de Stellendam spitsen toch voor wat gevaarlijke momenten zorgen voor het doel van de tegenstanders. Helaas was dat nu niet of nauwelijks het geval. Toch wist de defensie van de Stellendam dames zich prima staande te houden. De 1-0 kwam pas laat in de wedstrijd tot stand. Zo’n 10-15 minuten voor het eindsignaal glipte een aanvalster van Zuidland door een klein gaatje in de defensie en rondde doeltreffend af. Helaas was onze nieuwe keepster ook genoodzaakt af te haken met een knie blessure. Al met al een zure ochtend op Zuidland; behalve puntenverlies vlak voor het einde van de wedstrijd, ook twee speelsters in de lappenmand. Maar ja, door het vroege tijdstip was het wel mogelijk om te lunchen bij onze vriend met die gele bogen, waar het eten via een luikje zo de auto in wordt geschoven. Volgende week om 11.00 staat het potje tegen de dames uit Pijnacker (DSVP) op het programma. De uitwedstrijd werd glorieus gewonnen. Samen met de niet aflatende positieve instelling, scherpte en werklust zijn er wederom kansen om de punten thuis te houden!!